At the present time the significant changes have been occuring and they are not always positive. Ozone layer protects the earth’s surface from the sun's ultraviolet rays, debilitating the organism's ability to withstand the diseases. It is broken by chlorofluorocarbon, utilizing in aerosol production, in the manufacture of materials for the sterilization of medical equipment and etc. The greenhouse effect and acid rains are the result of burning of the fossil fuels, disposable by different sources. Mass cutting down of forests leads to disruption of the process of rotation the oxygen and carbon in the biosphere. Ecological balance is disrupted also by plenty of disposable garbage and water pollution by harmful substances.
Every year a lot of species of plants and animals have been destroying , forest cover has been exterminating, mineral reserves have been decreasing, the world ocean has been becoming depleted. These losses are incommensurable.
The global environmental crisis may turn into a catastrophe for the planet in the future. If mankind doesn’t change the way of consumption the natural resources, there will begin famine, deficit of clean water and outburst natural disasters. The environmental crisis is overcame by means of ecological education of all stratum of the society, creation of effective nature conservation legislation, implementation the good scientific and technical solutions, applying the conservation ecology.
Поделитесь своими знаниями, ответьте на вопрос:
Как читается по английски(не перевод), а напишите по русски как читается Olive Oil Bread A quick, easy bread that works well with Italian foods and pastas. Try forming the dough into a round ball or a long loaf for French Bread. Ingredients · 1/2 cup warm water (110° F/45 C) · 2 1/4 teaspoons active dry yeast · 1 teaspoon white sugar · 1 teaspoon salt · 4 tablespoons olive oil · 2 1/2 cups all-purpose flour Procedure: 1. In a large bowl mix together the warm water (110° F/45 C), yeast, sugar, salt, and olive oil. 2. Stir in 2 cups of the flour in order to make a soft ball. 3. Knead in additional flour so that dough is soft and not sticky. 4. Place kneaded dough in a medium size greased bowl. Cover and let rise until doubled in size. 5. Punch down dough, and form into ball or loaf shape. 6. Place onto a greased cookie sheet. Cover and let rise for 15 to 20 minutes. 7. Preheat the oven to 375° F (190 C 8. Bake in the preheated oven for 30 to 40 minutes, until golden brown. 9. For Glazed, shiny effect brush one egg white and one tablespoon of water (mixed) onto the bread 5 minutes before completion.
ответ:Хлеб с оливковым маслом
Быстрый, легкий хлеб, который хорошо сочетается с итальянской едой и пастой. Попробуйте сформировать тесто в круглый шар или батон для французского хлеба.
Ингредиенты
· 1/2 чашки теплой воды (110 ° F / 45 C) · 2 1/4 чайной ложки активных сухих дрожжей · 1 чайная ложка белого сахара · 1 чайная ложка соли · 4 столовые ложки оливкового масла · 2 1/2 чашки универсальной муки
Процедура:
1. В большой миске смешайте теплую воду (110 ° F / 45 C), дрожжи, сахар, соль и оливковое масло.
2. Размешайте 2 стакана муки, чтобы получился мягкий шарик.
3. Месить в дополнительной муке, чтобы тесто было мягким и не липким.
4. Поместить тесто в смазанную маслом миску среднего размера. Накройте и дайте подняться, пока не удвоится в размере.
5. Пробить тесто и сформировать его в форме шарика или буханки.
6. Поместите на смазанный маслом лист печенья. Накрыть крышкой и дать подняться на 15-20 минут.
7. Разогрейте духовку до 375 ° F (190 С).
8. Выпекайте в предварительно разогретой духовке от 30 до 40 минут до золотистого цвета.
9. Для глазури с блестящим эффектом нанесите на хлеб один яичный белок и одну столовую ложку воды (смешанную) за 5 минут до завершения.
Объяснение:
могу только перевести...