Рафаэль633
?>

Прочитайте. Распределите данные слова в 4 группы: в первую — имена существительные 2-го склонения, во вторую — имена существительные 3-го склонения

Другие предметы

Ответы

mamaevmvv3

ответ к вопросу по русскому языку:

Прочитайте. Распределите данные слова в 4 группы:

houseoftorture138

Объяснение:Sumalak — Markaziy Osiyo, hamda boshqa turkiy va forsiy xalqlar tomonidan Navroʻz bayrami kunlari pishiriladigan shirin taom turi. Asosan, bugʻdoyning yosh novdalari, un, yogʻlardan tayyorlanadi. Shuningdek, baʼzi milliy anʼanalarga koʻra, tosh yoki yongʻoq ham solib pishiriladi.Hamda 1 sutka mobaynida pishiriladi.

Sumalak — taom turi. Servitamin, xushxoʻr va tansiq taom. Tayyorlash usuli: jaydari qizil, qayroqi bugʻdoy tozalanib, sovuq suv bilan yuviladi. Zanglamaydigan idishga solinib, uch kun ivitib qoʻyiladi. Bugʻdoy nish urgach, toza taxta (teshikchalar ochilgan faner) ustiga 1 — 1,5 sm qalinligida yorugʻroq, lekin quyosh nuri tushmaydigan joyga taxtaga yoyiladi va qar kuni ertalab suv sepib turiladi. Bugʻdoy maysasi (koʻk) igna boʻyi boʻlganda (3—4 kundan soʻng) uni boʻlaklarga boʻlib, taxtadan ajratib olinadi. Koʻk qiymalanadi yoki oʻgʻirda tuyiladi va ustidan suv quyib aralashtiriladi, sharbati dokada suziladi. Shu tarika uch marta sharbat olinib, alohida idishlarda saqlanadi, 0,5 kg undirilgan bugʻdoy uchun 2 kg bugʻdoy uni, 1 kg paxta yogʻi kerak. Qozonda paxta yogʻi dogʻlanib sovitiladi. Yoqqa un va birinchi suzilgan sharbat aralashtiriladi va baland olovda kaynatiladi.

Soʻngra ikkinchi suzilgan sharbat quyiladi, bu ham qaynagach, uchinchi suzilgan sharbat quyilib, baland olovda qaynatish davom ettiriladi. Tagiga olmasligi uchun krzonga yongʻokdek keladigan 15—20 ta silliq toshchalar va 10—12 dona yongʻoq yuvib solinadi va yogʻoch kurakcha bilan betoʻxtov kovlab turiladi. S. 10—12 soat qaynatiladi. Tayyor S.ning rangi och jigarrang , quyuq ataladek, mazasi shirin boʻladi. S. yetilgach, krzonning olovi olinib, 5—6 soat dimlab qoʻyiladi.

gaydukov5706

Корінь- закріплює рослину, поглинає воду, запасає поживні речовини

Стебло- Здійснює зв'язок всіх частин рослини,

утворює і несе на собі бруньки, листки.

забезпечує транспорт води, мінеральних органічних речовин,служить для вегетативного розмноження,запас поживних речовин.

Листя- являє собою зовнішній орган рослини, який виконує такі важливі функції, як фотосинтез, дихання, транспірацію (випаровування) і гутацію (виділення води у вигляді крапель).

Квітка- участь у запиленні і заплідненні, утворенні та розвитку плода, іншими словами - розмноженні.

Ответить на вопрос

Поделитесь своими знаниями, ответьте на вопрос:

Прочитайте. Распределите данные слова в 4 группы: в первую — имена существительные 2-го склонения, во вторую — имена существительные 3-го склонения
Ваше имя (никнейм)*
Email*
Комментарий*

Популярные вопросы в разделе

evoque2014
Станиславович1830
Каныбек698
Anatolevna
jenn055
demakova1969
cheberyako2013
turovskaya69
Олег1105
Bondarev_Ayupova795
Chuhnin195107364
Verdievruslan
Matveevanastya0170
Rafigovich1267
agusarevich283