О памятнике воинам – землякам, погибшим в боях за Родину в годы Великой Отечественной войны 1941 – 1945 годов.
В нашем небольшом поселке много всяких достопримечательностей, но самая главная из них – это памятник воинам – землякам, погибшим в боях за Родину в годы Великой Отечественной войны 1941 – 1945 годов. В торжественной обстановке памятник был поставлен 9 мая в одна тысяча девятьсот семьдесят восьмом году. На открытии памятника присутствовало очень много людей, но самые главные из них были участники Великой Отечественной войны. Фотографии открытия памятника делал мой дед, тоже участник Великой Отечественной войны – Маковеев Анатолий Никитич. Фотографии сохранились в школьной библиотеке и оформлены в раскладной стенд.
Памятник представляет солдата, стоящего на высоком каменном постаменте. Солдат стоит, склонив голову вниз к земле, в левой руке он держит каску. Наверное, скульптор хотел показать этим то, что склонившись и держа в руке каску, воин чтит память погибших в боях за Родину. Впереди на постаменте отлит орден Великой Отечественной войны, а перед постаментом горит вечный огонь.
Позже за памятником поставили бетонную стену. На ней написаны все имена земляков поселка Соколовка, которые пали в боях за Родину.
Каждый год девятого мая у памятника собираются жители поселка, с трудом приходят ветераны Великой Отечественной войны. К сожалению, из ветеранов войны в живых осталось три или четыре человека. У памятника зажигается вечный огонь, на весь поселок громко звучит музыка, читают стихи и поют песни учащиеся школы. В самом конце митинга проходит минута молчания, а после нее весь народ проходит вокруг памятника, как бы в память о погибших в боях Великой Отечественной войны за Родину.
Раньше соблюдались разные традиции, например, каждый год девятого мая все жители поселка собирались у центральной конторы и медленным шагом шли до памятника. Когда были свадьбы, или рождался ребенок, или кого-то провожали в армию, люди приходили к памятнику и возлагали цветы. Некоторые из этих традиций соблюдаются и сейчас.
Круглый год за памятником следят: зимой убирают снег, а весной перед девятым мая тщательно прибирают всю территорию. Убирают траву между плитами, подметают мусор, замазывают потрескавшиеся места на бетонной плите с именами павших в боях за Родину и на постаменте, где стоит памятник.
Я думаю, что памятник нужно беречь, ведь это единственное напоминание нам о воинах – земляках, которые погибли за Родину в боях Великой Отечественной войны
Oziq-ovqat hayotimizda muhim rol o'ynaydi. Ko'pincha odamlar har xil imtiyoz va ta'mga ega. Kimdir issiq va baharatlı taomlarni yaxshi ko'radi, boshqalari esa yumshoqroq ta'mni afzal ko'radilar. Ko'p odamlar uchun juda muhim rol ovqatning foydaliligini o'ynaydi. Va faqat vegetarian taomini iste'mol qilishni afzal ko'rganlar bor. Umuman olganda, har kimning didi har xil. "Har kim o'z didiga qarab" degan dono so'z bilan aytganda
Bizning oilamizda hamma ovqat pishirishni yaxshi ko'radi. Onam boshqalarga qaraganda tez-tez ovqat pishiradi. Va men unga yordam berishni yaxshi ko'raman. Biroq, biz ko'pincha retseptlar bilan tajriba o'tkazamiz, chunki biz xilma-xillikni yaxshi ko'ramiz. Biz butun dunyo bo'ylab retseptlardan foydalanamiz. Bizga italyan taomlari yoqadi. Biz ko'pincha pizza, lazanya va makaron pishiramiz. Ko'proq bizga yapon taomlari - turli xil rulolar va sushi yoqadi.
Va yaqinda biz an'anaviy ingliz oshxonasini sinab ko'rishga va mashhur yozgi pirogni tayyorlashga qaror qildik. Avvaliga ingredientlardan biroz xijolat bo'ldik. Ammo oxirida u juda mazali chiqdi
Va qoniqarli.
Menimcha, pishirish - bu haqiqiy san'at. Oziq-ovqat nafaqat to'yinganlikni keltirishi kerak, u mazali va foydali bo'lishi kerak.
"Mening sevimli taomim" tarjimasi
Oziq-ovqat hayotimizda muhim o'rin tutadi. Ko'pincha odamlar har xil imtiyoz va ta'mga ega. Ba'zi odamlar baharatlı va baharatlı idishlarni yaxshi ko'rishadi, boshqalari esa yumshoqroq ta'mni afzal ko'rishadi. Ko'p odamlar uchun ovqatning foydali tomoni juda muhim rol o'ynaydi. Va faqat o'simlik ovqatlarini iste'mol qilishni afzal ko'rganlar bor. Umuman olganda, har kimning didi har xil. Dono so'zda aytilganidek, "ta'mi va rangi uchun hamroh yo'q".
Bizning oilamizda hamma ovqat pishirishni yaxshi ko'radi. Ayniqsa, ko'pincha onam pishiradi. Va unga yordam berishni yaxshi ko'raman.
Birgalikda biz ko'pincha retseptlar bilan tajriba o'tkazamiz, chunki biz xilma-xillikni yaxshi ko'ramiz. Biz dunyo bo'ylab retseptlardan foydalanamiz. Bizga italyan taomlari juda yoqadi. Biz ko'pincha pizza, lazanya va makaron pishiramiz. Shuningdek, yapon taomlarini yaxshi ko'ramiz - turli xil rulolar va sushi.
Va yaqinda biz an'anaviy Britaniya taomlarini sinab ko'rishga va mashhur Cho'pon pirogini tayyorlashga qaror qildik. Avvaliga ingredientlardan biroz xijolat bo'ldik. Ammo oxirida u juda mazali va qoniqarli bo'lib chiqdi.
Menimcha, pishirish butun san'atdir. Oziq-ovqat nafaqat to'yinganlikni keltirishi kerak, u mazali va foydali bo'lishi kerak.
(Hozircha baholar yo'q)
Mening eng sevimli taomim palovdir. Pilaf butun dunyoda mashhur va ko'p odamlar tomonidan seviladi. Qaerda birinchi marta pishirilganligini aytish qiyin, ammo hozirgi paytda bu taom ko'plab turli madaniyatlarda keng tarqalgan. Ayniqsa, bu Yaqin Sharq, Kavkaz va Osiyo mamlakatlarida keng tarqalgan.
Bugungi kunda ushbu taomning turli xil turlari mavjud. Shunday qilib, palov nafaqat guruch va go'sht bilan bog'liq. Uning tarkibiy qismlari orasida baliq, sabzavot va mevalar ham bo'lishi mumkin. Bundan tashqari, osh palovining retsepti har bir mamlakatga qarab farq qiladi. Ingredientlarning nisbati ham katta rol o'ynaydi va palovning ta'miga ta'sir qiladi.Polovni tayyorlashning turli xil usullari mavjud va ularning ba'zilari sir saqlanadi.Bundan tashqari palovdan zerikib bo'lmaydi deyish shart emas.
Pilaf shuningdek oshxona tajribalarini yaxshi ko'radiganlar uchun juda yaxshi taomdir. Ko'pgina retseptlar va turli xil o'zgarishlarda har doim yangi narsalarni o'rganish va o'z mahoratini oshirish imkoniyati mavjud.
Men osh tayyorlashni yaxshi ko'raman. Men tez-tez bu mazali taomni oilaviy kechki ovqat uchun pishiraman. Men odatda mol go'shti bilan pishiraman, lekin ba'zida tovuq bilan pishiraman.
Mening fikrimcha, palov juda sodda bo'lishiga qaramay, dasturxonga bayramona kayfiyat bag'ishlaydi. Menga pishirilgan go'shtning yumshoq tuzilishi va bulonda pishirilgan guruchning ta'mi yoqadi. Menimcha, osh oshi retsepti har bir uyning oshpazlik kitobida bo'lishi shart.
Объяснение:
вот надеюсь
Поделитесь своими знаниями, ответьте на вопрос:
Определить массу 20%-ного раствора соли, который нужно добавить к 40г 10%-ного раствора той же соли, чтобы получить 17%-ный раствор.
m(р-ра) = 40г
W%= 10%
W% = 20%
W% =17%
m(20%) = ?
Решение
m(в-ва) = 40× 0,1 =4г
m(20%) =Х тогда m(в-ва) =Х×0,2
m(17%)= 40 +Х тогда m(в-ва) =(40 + Х) × 0,17
∑m(в-в) исходного раствора = m(в-в) нового раствора
4 + 0,2Х =(40+Х)× 0,17
4+ 0,2Х =6,8 + 0,17Х; 0,2Х – 0,17Х =6,8 – 4; 0,03Х = 2,8; Х =93,3г
Ответ: m 20% = 93,3г