один з кутів прямокутного трикутника, що лежить в освнові даної прямої призми 45 градусів, значить і другий кут дорівнює 45 градусів (90-45=45 або 180-90-45=45).
два кути трикутника рівні, значить він рівнобедрений і катети трикутника між собою рівні.
a=b=6 см
гіпотенуза по теоремі піфагора дорівнює с=корінь(a^2+b^2)=корінь(6^2+6^2)=6*корінь(2)
площа прямокутного трикутника дорівнює половині добутку катетів
s(abc)=ab/2=6*6/2=18 кв.см
обєм прямої призми дорівнює добітку площі основи на висоту
v=s(abc)*h
тому
висота призми h=v/s(abc)
h=108/18=6 см
бічна поверхня призми - прямокутники, де довжина прямокутника - це одна із сторін прямокутного трикутника, ширина прямокутника - висота призми
площа прямокутника добуток його довжини на ширину.
площа бічної поверхні дорівнює сумі площ бічних граней
sб=ah+bh+ch=(a+b+c)h
sб=(6+6+6корінь(2))*6=6*6*(1+1+корінь(2))=36*(2+корінь(2))=72+36корінь(2) см
один з кутів прямокутного трикутника, що лежить в освнові даної прямої призми 45 градусів, значить і другий кут дорівнює 45 градусів (90-45=45 або 180-90-45=45).
два кути трикутника рівні, значить він рівнобедрений і катети трикутника між собою рівні.
a=b=6 см
гіпотенуза по теоремі піфагора дорівнює с=корінь(a^2+b^2)=корінь(6^2+6^2)=6*корінь(2)
площа прямокутного трикутника дорівнює половині добутку катетів
s(abc)=ab/2=6*6/2=18 кв.см
обєм прямої призми дорівнює добітку площі основи на висоту
v=s(abc)*h
тому
висота призми h=v/s(abc)
h=108/18=6 см
бічна поверхня призми - прямокутники, де довжина прямокутника - це одна із сторін прямокутного трикутника, ширина прямокутника - висота призми
площа прямокутника добуток його довжини на ширину.
площа бічної поверхні дорівнює сумі площ бічних граней
sб=ah+bh+ch=(a+b+c)h
sб=(6+6+6корінь(2))*6=6*6*(1+1+корінь(2))=36*(2+корінь(2))=72+36корінь(2) см
Поделитесь своими знаниями, ответьте на вопрос:
Докажите равенство треугольников mop и pon, если угол mon=углу pon, а луч no- биссектриса угла mnp. найдите углы треугольника nop, если угол mno= 42 градуса, угол nmo= 28 градуса, угол nom= 110 градуса. 2) докажите, что ab=dc, если угол b= углу c и bo=co