kristina1989
?>

Решите уравнение: (4x-1)^2-4(x-2)(x+2)=0.

Алгебра

Ответы

Марина Федорович924
16x²-8x+1-4(x²-4)=0
16x²-8x+1-4x²+16=0
12x²-8x+17=0
D=b²-4ac(a=12,b=-8,c=17)
D=64-816<0 уравнение корней не имеет
panasenko68

\frac{2x-1}{x} +\frac{5x}{2x-1} -6=0

\frac{(2x-1)^{2}+5x^{2} -6x *(2x-1) }{x*(2x-1)} =0

\frac{(2x-1)^{2}+5x^{2}-12x^{2} +6x   }{x*(2x-1)} =0

\frac{4x^{2}-4x+1-7x^{2}+6x   }{x*(2x+1)} =0

\frac{-3x^{2}+2x+1 }{x*(2x-1)} =0

-3x^{2} +2x+1=0

3x^{2} -2x-1=0

x=\frac{-(-2)±\sqrt{(-2)^{2}-4*3*(-1) } }{2*3}

x=\frac{2±\sqrt{4+12} }{6}

x=\frac{2±\sqrt{16} }{6}

x=\frac{2±4}{6}

x_1=\frac{2+4}{6}

x_2=\frac{2-4}{6}

x_1=1

x_2=-\frac{1}{3}

arturnanda803

нехай перший рухався зі швидкістю х км/год, а другий у км/год. тоді перший пройшов до зустрічі 3х км, а другий 3у км., а разом 3х+3у=27 км за умовою перший прийшов на 1 год 21 хв=1,35 год раніше. тому 27/у-27/х=1,35 складемо систему рівнянь [latex] \left \{ {3x+3y=27} \atop {27/y-27/x=1.35}} \right. [/latex] виразимо в першому рівнянні х через у х=9-у підставимо в друге рівняння 20х-20у=ху . маємо: 180-20у-20у=9у-у² у²-49у+180=0 d=1681 y1=(49+41)/2=45 y2=4 тоді x1=9-45=-36 , що не задов умові і х2=9-4=5 км/год швидкість першого пішохода 5 км/год, а другого 4 км/год

Ответить на вопрос

Поделитесь своими знаниями, ответьте на вопрос:

Решите уравнение: (4x-1)^2-4(x-2)(x+2)=0.
Ваше имя (никнейм)*
Email*
Комментарий*

Популярные вопросы в разделе

Anatolevich667
Сергеевна-Пузанов
ВитальевичЕвгеньевич346
Решить: -x^2+3x-7&gt; 0 12x^2-8x-3&gt; 0 (x+3)*(x+2)*(5-x)&lt; 0
egorov
Veronika1270
mushatolga
Kashtelyan Tamara847
Tyukalova
Dimston134877
magazin3000
pavlova7771960
Александр Елена1290
Pilotmi247074
Елена-Семенова
Абумислимовна_кооператив585